A mesekör célja

A hátrányos helyzetű régiókban tapasztalható, hogy a környezetvédelem, a fenntarthatóság problémája kevéssé jelenik meg az ott élők mindennapjaiban. Az EFOP-3.9.2-16-2017 pályázat keretében, Bács-Kiskun megyében megvalósuló programunk célja, hogy fontos, környezettudatossággal kapcsolatos tartalmakat szórakoztatva adjon át az óvodásoknak, a gyerekeken keresztül pedig a szülőket, pedagógusokat is érzékenyítse a megújuló energiák, a szelektív hulladékgyűjtés vagy az újrahasznosítás területén.

A program tartalma

A mesekör program egy bábozáson alapuló módszer, ahol a gyerekek a mesék segítségével ismerhetik meg a különféle, környezettel és természetvédelemmel kapcsolatos témákat. A bábozáshoz, a témák adaptálásához egy egyszerűen és élvezetesen teljesíthető e-learning tananyagban, videókon keresztül nyújtunk módszertani segítséget a pedagógusoknak, illetve mutatjuk be, hogy miként alkalmazható a paraván és a bábkészlet a mindennapokban. Előre megírtuk 8 mese forgatókönyvét és dramaturgiai vázlatát, amiket letöltve és felhasználva könnyedén a csoportra szabhatók a történetek. Az előadásokhoz hangeffekteket is biztosítunk, amik a figyelem felkeltésére, fenntartására szolgálnak.

 

E-learning a mesekörben

Nézd meg interaktív e-learning tananyagunkat!

Az óvodapedagógusok számára készült interaktív módszertani segédanyag mankót nyújt a mesekör program lebonyolításához, az eszközök használatához. Videókon, animációs és szituációs példákon keresztül megismerhetők a Mesekör gyakorlati beépítésének lehetőségei.


 
 
 
 
infoblokk_kedv_final_CMYK_ ESZA.jpg