Mire jó a Fénykör karbon kredit?

Karbon krediteket úgynevezett zöld projektek bocsáthatnak ki – ezek tulajdonképpen a zöld projektek jó értelemben vett „melléktermékei”. Ilyen zöld projektek a Fénykör Fénypontjai által üzemeltetett napelemes rendszerek is, amelyek úgy termelnek energiát, hogy nem bocsátanak ki szén-dioxidot és egyéb üvegházhatású gázt.

Ahány tonna szén-dioxidtól óvja meg egy zöld projekt a környezetet, annyi darab karbon kredit kerülhet a birtokába, melyet szabadon értékesíthet. Ezeket a karbon krediteket azok a magánszemélyek vagy vállalkozások vásárolják meg, akik valamilyen módon szeretnék ellensúlyozni saját negatív környezeti hatásukat, és úgy döntenek, hogy ezt zöld projektek támogatásán keresztül teszik meg.

Előnyök neked és a vállalkozásodnak!

1. Fénykör karbon krediteken keresztül ellensúlyozhatod saját, illetve vállalkozásod esetleges negatív környezeti hatását.

2. Támogatod a felnövekvő generáció szemléletváltását, és ezzel megelőlegezed a tiszta jövőt saját magad és gyermekeid számára.

3. Karbon kredit vásárlással azon úttőrök között lehetsz, akik elsőként köteleződnek el ily módon a fenntarthatóbb jövő irányába.

4. A karbon krediteken keresztül történő támogatás az egyik legbiztonságosabb és legátláthatóbb támogatási forma, ami napjainkban elérhető a környezetvédelem terén.

5. Szigorú minősítési rendszer: a Fénypontokat a Carbon Solutions Global Ltd. (http://www.carbonsolutionsglobal.com/) szakértői testülete hitelesíti, és minősíti karbon kredit kibocsátásra jogosult projektekké.