Széchenyi 2020, Befektetés a jövőbe

EFOP-3.9.2-16-2017-00010

Szanki konzorcium humán kapacitások fejlesztése

A pályázat:

A pályázat keretében az alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozók képzésére, a tanulók személyiség és kompetencia fejlesztésére, a hátrányos helyzetű tanulók ösztöndíj programjára és komplex óvodai szolgáltatás-fejlesztésre nyílik lehetőség a konzorciumban résztvevő településeken. A projekt megvalósításában részt vevő települések: Szank, Kiskunmajsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Jászszentlászló, Móricgát, Csólyospálos, Kömpöc. A települési önkormányzatok mellett a konzorcium tagja a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Grassroots Nonprofit Kft is, a két konzorciumi tag a résztvevő településeken valósítja meg tevékenységeit. A projekt kezdete: 2018. január 1.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

  • helyi humán közszolgáltatásban dolgozók képzettségi és végzettségi szintjének felmérése, adatbázis létrehozása;

  • alapszintű humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek képzése, továbbképzése, tapasztalatcsere, szemléletformálás, jó gyakorlatok megismerése; • helyi humán alapszolgáltatások elérhetőségét javító közösségi közlekedés szervezése;

  • a tanulók személyiség és kompetenciafejlesztését, iskolai és munkaerő-piaci érvényesülését elősegítő iskolán kívüli programok megvalósítása, mint például a tudatos pénzügyi magatartás kialakításának támogatása, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ismeretek bővítése, a tanulói aktivitásra épülő tevékenységek szervezése, tehetséggondozás, életpálya-építés, továbbtanulásra történő felkészítés, iskolán kívüli nyelvtanulás támogatása;

  • ösztöndíj támogatás hátrányos helyzetű tanulók számára;

  • komplex óvodai szolgáltatásfejlesztés, mint például óvoda-pedagógiai képzések megvalósítása, az óvodába járást akadályozó tényezők felismerése, ösztönzése, intézkedési terv készítése, a szülők és a köznevelési intézmény közötti kapcsolat erősítése, egészségügyi programok, úszásoktatás megvalósítása, szemléletformálás a szülők bevonásával.

  • kis léptékű beruházás megvalósítása; eszközbeszerzés.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az Európai Unió és Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatás összege: 498 725 908 Ft. A támogatás mértéke: 100 %. A projekt tervezett befejezése: 2020. január 1.

Mozgásformák bemutatása

Ökoversennyel egybekötött interaktív előadások

Közösségi vetélkedőkkel egybekötött interaktív előadások

Fenntartható élet témakörben óvodai mesekörök